Het oog wil ook wat!

Heerlijk, weer een nieuwe dag. Je springt je bed uit en belandt in de badkamer voor de spiegel. Maar oh help, wéér die donkere kringen onder je ogen. Ze lijken wel steeds zichtbaarder te worden. En dan die wallen…. Voordat die weggetrokken zijn, ben je zo weer een uur verder. Je blik lijkt vermoeid, en je smeert er maar weer wat concealer overheen om er frisser uit te zien.

Herkenbaar?? Dat kan kloppen; bijna iedereen die zijn 30e levensjaar heeft gepasseerd krijgt hier last van helaas. Maar wat zijn die wallen en donkere kringen nu precies? En wat kan je eraan doen? Ik zal het je kort uitleggen.

Andere huidstructuur

De huid rondom de ogen is maar 0,5 mm dik, en daarmee vier keer dunner dan de rest van de gezichtshuid. Ze bevat bijna geen onderhuids vetweefsel, en minder collageen- en elastinevezels welke in de rest van de gezichtshuid meer aanwezig zijn en daar voor stevigheid zorgen. Vanaf je 20e levensjaar wordt er minder collageen aangemaakt in je huid, en vanaf je 25e levensjaar ontstaan de eerste rimpels rond de ogen. De huid rondom de ogen bevat minder talgklieren en is sneller droog. Invloeden door weer, wind en zon laten hun sporen na. Maar ook stress, slaaptekort of zware inspanning tekenen zich af. Door wrijven en schuren bij het verwijderen van make-up raakt de ooghuid ook nog eens zwaar belast. Dit alles is een reden om de ooghuid goed te verzorgen! Met een goede oogcrème, genoeg slaap én gezonde voeding bereik je heel veel.

Rimpels rond de ogen

We nemen onze omgeving voor 90% met de ogen waar. Elke beweging van de pupillen zet 22 spieren in beweging in en rondom de ogen, en dit zo’n 10.000 keer per dag. Naarmate we ouder worden, verzwakken de verbindingen die de cellen van de huid mooi bij elkaar houden. Als deze verbindingen uitrekken of breken, worden er rimpels zichtbaar. Door de juiste verzorging kan je dit verouderingsproces uitstellen.

Donkere kringen onder de ogen

Bij kringen onder de ogen zie je een verkleuring van de huid. In feite is het geen verkleuring van de huid zelf, maar de huid is daar plaatselijk enigszins transparant, waardoor je een mix ziet van blauwe bloedvaten en het grijze botvlies wat hierachter ligt.

Wallen onder de ogen

Het lossere bindweefsel onder de ogen neigt er vaak toe vocht op te slaan. Bloedvatwanden worden door veroudering slapper en laten eerder vocht achter in het weefsel. Door de langzamere lymfestroom (deze voert vocht af) tijdens de slaap, zijn vooral ’s morgens zwellingen waar te nemen. Het begint met kleine zichtbare zwellingen, maar kan mettertijd uitgroeien tot lelijke wallen onder de ogen.

Het verschil tussen oogcrème en normale dagcrème

Voor een goede verzorging van de tere huid rondom de ogen – die dus veel en zwaar belast wordt- is het belangrijk een goede oogcrème te gebruiken. Veel mensen vragen zich af of oogcrème niet gewoon een veredelde dagcrème is in een kleiner potje en dat voor de dubbele prijs. Dit is niet het geval. De huid rondom de ogen heeft een fijnere structuur dan de rest van de gezichtshuid. De moleculen van een gewone dag- of nachtcrème zijn te groot om goed door de huid rondom de ogen binnen te dringen. In een oogcrème worden deze moleculen kleiner gemaakt waardoor dit wel kan. Waarom maken ze de moleculen in een gewone dag- en nachtcrème dan niet kleiner??? Tja… dat is gewoon veel te kostbaar!

Oogcrème richt zich op andere aandachtspunten dan een gezichtscrème

De verschillende oogcrèmes van Decléor zijn onder andere gericht op:

  • Hydratatie, een betere vochthuishouding waardoor rimpels minder snel ontstaan, de huid minder droog is en je minder kans hebt op rode gevoelige vlekken en milia rondom de ogen
  • Anti-veroudering door maïsextract en L-proline
  • Versteviging van de bloedvatwanden door gist- en muisdoornextract
  • Vochtafvoer door iris-concentraat
  • Stimulering van collageenaanmaak door kamille en immortelle
  • Verzachtende werking bij geïrriteerde ooghuid door rozemarijnextract
  • Direct verminderen van rimpels door hyaluronzuur dat de rimpel vult van binnenuit

Alle producten van Decléor hebben een zeer hoog percentage aan werkzame stoffen, zijn 100% natuurlijk en bevatten geen parabenen. Decléor heeft verschillende oogcrèmes in het assortiment vanaf €27,50. Afhankelijk van je huidtype en wensen kan ik adviseren welke crème bij je past.

Heb je vragen of wil je meer weten over oogcrème? Neem dan contact op met Schoonheidssalon Intenz in Lisse.

Groetjes,
jouw schoonheidsspecialiste Maaike van Rhoon