Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces, en kunnen we niet tegengaan. Wel kun je de huidveroudering vertragen door een goede levensstijl en juiste verzorging van de huid.

Vanaf ongeveer je 25e levensjaar begint het verouderingsproces van de huid. Dit begint diep in de huid, en uit zich pas een aantal jaren later. Als er eenmaal rimpels zichtbaar zijn, dan kan geen enkele crème of andere natuurlijke oplossing je van die rimpels af helpen. Daarom is het belangrijk om op tijd een anti-rimpel crème te gaan gebruiken.

Oorzaken van huidveroudering

  • Verandering van de huid: de opperhuid wordt steeds dunner, en dus slapper naarmate je ouder wordt. In de lederhuid vermindert het aantal bloedvaten, dus is er minder zuurstoftoevoer naar de huid. Het bindweefsel (collageen) vermindert en wordt slapper. Er is een vermindering van elastinevezels in de huid, waardoor de huid minder elastisch wordt. Het aantal talgklieren neemt af, en hun werking ook. Een droge huid is gevoeliger voor rimpels en pigmentvlekjes.
  • Vrije radicalen: door interne en externe factoren zoals roken, stress, verkeerde voeding en blootstelling aan UV-stralen, kan een explosieve groei van vrije radicalen ontstaan in de huid, die schade aanricht aan de celstructuren. Vrije radicalen binden zich in normale omstandigheden aan ziekteverwekkers die in het lichaam komen, en voeren deze af. Maar bij een teveel aan vrije radicalen gaan ze zich ook binden aan gezonde cellen, en breken deze dus af. Hierdoor wordt het bindweefsel aangetast, waardoor rimpels en verslapping ontstaan.
  • Versuikering: we consumeren tegenwoordig wel 40% meer geraffineerde suikers dan een aantal decennia geleden. Hoewel je de consumptie van suiker kunt verminderen door het hanteren van een gezonde leefstijl, is het dagelijks gebruik van suiker bijna niet te vermijden. Suiker heeft een sterke invloed op het verouderingsproces, doordat het zich hecht aan ons collageen (dit zorgt voor de stevigheid van de huid). Hierdoor raakt ons collageen versuikerd, vervolgens verkleeft het en wordt het afgebroken. Het gevolg is een slappe huid!

Het huidverouderingsproces vertragen

  • Huidverzorging: gebruik huidverzorging die aangepast is aan jouw huidtype. Het is belangrijk dat het vochtgehalte in de huid goed is, zodat de huid een goede basis heeft. Daarna kun je overgaan op een productlijn die de huidveroudering vertraagt. Decléor heeft hier 3 verschillende lijnen voor: beginnende huidveroudering, gevorderde huidveroudering, algehele huidveroudering.
  • Het aantal vrije radicalen beperken: het lichaam heeft een natuurlijk mechanisme om ons te beschermen tegen vrije radicalen: antioxidanten. De antioxidanten die van nature in ons lichaam aanwezig zijn, maken vrije radicalen onschadelijk. Helaas gaat dit mechanisme naarmate we ouder worden slechter werken. Gelukkig is er een oplossing om onszelf te verdedigen tegen overtollige vrije radicalen, namelijk het toevoegen van voldoende antioxidanten in ons lichaam door gezonde voeding (veel groente en fruit) en het gebruiken van verzorgingsproducten die hoge concentraties antioxidanten bevatten. Deze producten vind je bij Decléor in de volgende lijnen: Aroma Lisse, Prolagène lift en Orexcellance.
  • Zonbescherming: zorg ervoor dat je je huid goed beschermt met zowel een UV-A als UV-B bescherming. Ook in de winter kan dit nodig zijn. Decléor heeft diverse dagcrèmes te koop waar standaard een factor 15 of 30 in zit.
  • Voeding: beperk waar het kan (toegevoegde) suikers in de voeding. Zorg dat je genoeg groente en fruit eet. Hier zitten antioxidanten in, die op een natuurlijke manier overtollige vrije radicalen afvoeren zodat deze niet de huidcellen kunnen ‘aanvallen’. En zeer belangrijk: drink voldoende vocht, bij voorkeur water of thee.
  • Beperk ongezond gedrag: zorg voor zo min mogelijk stress en rook niet.

Heb je vragen of wil je meer weten over producten van Decléor? Neem dan contact op met schoonheidssalon Intenz in Lisse.

Groetjes,

Jouw schoonheidsspecialiste Maaike van Rhoon