Microdermabrasie (75 min.)

Microdermabrasie (70 min.)

Wat doet microdermabrasie voor je huid?

microdermabrasie 1Microdermabrasie is één van de meest populaire schoonheidsbehandelingen van dit moment, en dat is met een reden! Al na één behandeling heb je direct resultaat: een zachte huid die goed doorbloed is en er stralend uit ziet.Naarmate we ouder worden, vertraagt de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen. Daardoor ga je merken dat je huid wat dof wordt, rimpels gaat vertonen en je uitstraling wat vermoeid lijkt. Als je een dun laagje van je opperhuid (de dode huidcellen) ‘afschraapt’, wordt de huid gestimuleerd om sneller nieuwe cellen aan te maken. Dit zorgt voor het verminderen van fijne lijntjes, (acné) littekens, pigmentvlekken en voor kleinere poriën.

Hoe werkt microdermabrasie?

Bij microdermabrasie wordt gebruik gemaakt van speciale diamanten kopstukjes met een grovere of fijnere structuur. De diamantkop trekt de huid vacuüm en zuigt de huid licht op. Vervolgens wordt de diamantkop in banen over de huid heen gehaald en ‘slijpt’  zo zeer gecontroleerd de dode cellen van de huid af. De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor bindweefselcellen een prikkel krijgen om collageen aan te maken. Collageen is een sterke bindweefselvezel. Op den duur zorgt dit proces voor een gladdere, egalere en sterkere huid.

Microdermabrasie is een veilige behandeling die bij veel huidtypes toegepast kan worden. De behandeling doet geen pijn!

Wat kun je behandelen met microdermabrasie?

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Huidveroudering
  • (Acné) littekens
  • Doffe en vermoeide huid
  • Onzuivere huid
  • Grove poriën (vette huid)
  • Grove huidstructuur
  • Rokershuid
  • Oppervlakkige pigmentvlekken

Waneer mag je geen microdermabrasie ondergaan?

microdermabrasie 2

Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij onder andere: actieve acné, huidkanker, bepaald medicijngebruik, rosacea en psoriasis. Voordat we een behandeling inplannen, bespreken we (telefonisch) of er bijzonderheden zijn. Ook vóór de behandeling zelf doe ik eerst een huidanalyse en stel ik u een aantal vragen.

Het resultaat

Direct na de behandeling is er een mooiere, zachtere huidlaag zichtbaar en voelbaar. De huid is beter gehydrateerd, oogt ‘fris’ en voelt glad aan. Doordat dode huidcellen verwijderd zijn, ontstaan er minder snel nieuwe mee-eters en puistjes.

Het kan zijn dat je huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling, maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is. Dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.

Door de microdermabrasie behandeling is de huid de eerste week gevoeliger voor UV-straling. Je krijgt daarom een potje dagcrème met UV-bescherming (SPF 50)  mee naar huis om de eerste week te smeren.

Wanneer en hoe vaak?
Een enkele behandeling wordt vaak in het voor- en/of najaar gedaan om de huid een flinke oppepper te geven. Als je wilt werken aan huidproblemen zoals fijne lijntjes, (acné) littekens of een doffe huid, dan wordt een kuur aangeraden van 3 tot 8 behandelingen (met 5 tot 10 dagen tussentijd).