Wat water met je huid doet

Je gezicht reinigen met water? Dat droogt je huid uit! Gebruik liever reinigingsproducten om huidproblemen te voorkomen.

Heerlijk, iedere ochtend of avond een warme douche, je gezicht onder de kraan en je voelt je helemaal schoon…. Maar…. weet je wel wat water met je huid doet? Is water wel zo goed voor je huid? Ik zal het je uitleggen:

Wat water met je huid doet

Het water dat uit onze kraan komt, bevat veel calcium en magnesium (kalk). Hoe ‘harder’ het water, hoe meer kalk er in zit. In Nederland hebben wij vrij hard water. Dit zie je bijvoorbeeld aan je waterkoker waar steeds weer een laagje kalk in komt. Dit gebeurt ook op je huid. Kalk blijft achter en zorgt voor uitdroging en irritatie van de huid. Wie herkent het niet: een hele droge en trekkerige huid nadat je lekker warm hebt gedoucht of gezwommen.

Kalk droogt de huid uit en beschadigt het

Je zou denken dat water vochtinbrengend is; vocht en water, goed voor een vochtarme huid. Maar dat is het juist niet! Ja, drinken van water is heel goed voor de huid! Maar reinigen met water helaas niet. Water droogt de huid uit. Vooral warm water (de douche) is een boosdoener. Deze zorgt ervoor dat de huidvetten nog meer oplossen dan met koud water.

Maar hoe reinig ik dan het beste mijn huid?

Reinig je huid met een goed reinigingsproduct. Ik geef je zo een aantal tips. En je gezicht wassen met water is echt niet erg, maar haal er daarna even een watje met wat lotion overheen. Zo haal je het laagje kalk van je huid af en voed je het direct. Een huid die op de juiste manier gereinigd is, is beter toegankelijk voor verzorgende producten. Daardoor zal de huid minder snel problemen of irritatie krijgen. Ook de huidveroudering wordt vertraagd. Dus: drink veel water en reinig je gezicht met reinigingsproducten.

Decléor heeft een aantal fijne reinigingsproducten in het assortiment

Door het hoge gehalte aan werkzame stoffen in de reinigingsproducten van Decléor verwijderen ze make-up en vrije radicalen (afvalstoffen die in de buitenlucht zitten) grondig van de huid zonder de huid uit te drogen!

Lait demaquillant essentielle
Cleansingmilk om make-up en afvalstoffen te verwijderen.

Lotion tonifiante essentielle
Reinigingslotion die je kunt gebruiken na de cleansingmilk. Verwijdert laatste resten van make-up en andere onzuiverheden. Sluit de poriën en beschermt de huid tegen vrije radicalen (afvalstoffen) van buitenaf.

Creme mousse hydra-eclat
Reinigingsmousse voor een makkelijke, snelle reiniging. Verwijdert make-up en andere afvalstoffen van de huid. Is ook te gebruiken onder de douche.

Huile micellaire
Zeer fijne en snelle reinigingsolie. De olie verwijdert meteen alle make-up, ook waterproof mascara. Een alles-in-1-reiniger die je makkelijk onder de douche kunt gebruiken. Voelt zijdezacht aan.

Eau micellaire apaisante
Reinigingslotion voor de gevoelige huid.

BI-Phase cleanser
Een oogreiniging die alle typen oogmake-up verwijdert, ook waterproof mascara. Ook geschikt voor gevoelige ogen en dragers van contactlenzen.

Voor al jouw vragen en de volledige collectie reinigingsproducten van Decléor kun je contact opnemen met Schoonheidssalon Intenz in Lisse.

Groetjes,
jouw schoonheidsspecialiste Maaike van Rhoon